Brev

bisxual

hej

Jeg en pige der er 12 år. Jeg har lige fundet ud af at jeg er bisxual og det er fedt at jeg fandt ud af det efter et år med bekymre.

Men jeg ville gerne spring ud som det. Der er et par stykker af mine venner der ved det og en af dem var bisxual. Men hvordan har i sprunget ud som lgbtq?

mvh.bisxual pige på 12 år

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 12 årig pige

Først og fremmest, tusind tak for at dele en så vigtig del af dig selv. Det er virkelig stort, at du har fundet ud af din seksuelle identitet, og jeg er så glad for at høre, at det føles fedt for dig!

At erkende og acceptere sin egen identitet kan være en rejse fyldt med tanker og følelser, og jeg vil gerne rose dig for modet til at dele det med dine venner. Det er fantastisk, at du har nogle venner, der allerede kender til det, og det ser ud til, at du har opbygget et støttende netværk omkring dig.

Jeg er virkelig glad for at høre, at du har fundet ud af din seksuelle identitet, og det er vigtigt at understrege, at det at “springe ud” er helt og fuldstændig dit eget valg. Du skylder ikke nogen en forklaring eller åbenbaring, medmindre du selv føler, det er det rette tidspunkt for dig. Identitet er en meget personlig rejse, og det er vigtigt at respektere dit eget tempo.

Når det kommer til at “springe ud,” så husk, at det er en personlig rejse. Og der er ingen faste regler for, hvordan det skal gøres. Mange mennesker vælger forskellige måder at dele deres identitet med andre på. Nogle foretrækker at have individuelle samtaler, mens andre måske vælger at være mere åbne og dele det med en større gruppe.

Det vigtigste er, at du gør det på din egen måde og i dit eget tempo. Det kan være en god idé at tale med dine venner, som allerede kender til det, om hvordan de delte deres egen identitet. De kan have nogle gode råd eller erfaringer at dele med dig.

Som sagt vælger mennesker forskellige måder at dele deres identitet med andre på, og der er ingen rigtig eller forkert måde at gøre det på. Nogle foretrækker at have individuelle samtaler med nære venner eller familiemedlemmer, mens andre vælger at være mere åbne og dele det med en større gruppe. Nogle finder støtte i at deltage i LGBTQ+-fællesskaber, hvor de kan dele deres oplevelser med ligesindede. Du kan læse mere på LGBT+ Danmark

En anden mulighed er at finde støtte online. Der er mange ressourcer og fællesskaber på internettet, hvor folk deler deres historier og oplevelser. Det kan være en god måde at få rådgivning og støtte fra personer, der har været igennem lignende situationer.

Husk, at du er i kontrol over din egen fortælling, og du skal kun gøre det, når og hvis du er klar. Uanset hvilken vej du vælger, er det vigtigt at føle dig tryg og støttet under hele processen. Du får også lige et link til BørneTelefonens side om at springe ud, som du også kan kigge lidt på hvis du har lyst: Spring ud

Uanset hvad du vælger, er det vigtigste at huske, at du er stærk og værdifuld, præcis som du er. Jeg håber, at din rejse med at dele din identitet bliver fyldt med forståelse og accept.

Hvis du har brug for at tale med en voksen, du ikke kender, er du velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111. Her sidder en voksen parat til at lytte og forsøge at hjælpe.

Jeg håber at mine ord har givet dig mere ro.

Det bedste hilsner fra BørneTelefonen.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat